BASIN-YAYIN

Radyonun köye ilk girdiği tarihi ben şahsen hatırlıyorum. Özellikle akşamları radyo bulunan evde toplanıyorlar, sözde kullanmasını iyi bilenler, istasyon arama peşinde iken meraklı insanlar pür-dikkat onu gıpta ile izliyorlardı!..Bizim gibi çocuklar da,-kalabalık nedeniyle-bu olanları kapı önünden takip etme fırsatı bulabiliyordu. Bu yeni cihazın adı da, halk ağzında “ıradî/radiyu/radiyun” şeklindeydi. Tabi bu olay, köylüler nezdinde haklı olarak büyük bir sosyal hadise idi. Uzun müddet bu konu ağızdan ağıza dolaşmış, yorumlar yapılmıştır. O zamanki radyolar çok büyük, bataryalı tip olanlardı. Bu büyük aletin içinde konuşan kişi, neresine saklandı diye arandığı da olurdu!..

Aradan yıllar geçti. Sadece geçmedi; geçerken ilkelliği, cehaleti, yokluğu, kıtlığı da beraberinde götürdü. Bugün Geyikli’de her evde, evet kesinlikle her evde en az bir radyo-bazılarında iki, üç-; yine her evde en az bir kasetçalar, renkli televizyon, köy genelinde en az yirmi adet video ve on adet amatör kamera mevcuttur.

Geyikli’de gazete ve dergi, hergün ilçeye gidip gelen arabalarla alınabilmekte ve okunabilmektedir.

Geyikli’de tv yayınları, yaygınlaşan uydu antenleri aracılığı ile net olarak izlenebilmektedir. Ancak uydu antenleri olmayanlar, Bel Gıranı’ndaki yansıtıcılardan yararlanmaktadırlar.

Bütün bu hızlı yenilikler, belde halkının sosyal hayatında da hızlı değişikliklere neden olmuştur.

Çeşitli medya kuruluşlarında önemli birimlerde hizmet veren basın mensuplarımız da mevcuttur. Araştırmacı-Yazar Hakkı Bayraktar (Yeni Mesaj gazetesi, İcmal dergisi, Meltem/Mesaj Tv)’dan başka; Kamil Bayraktar (Yeni Mesaj gazetesi), Nurettin Bayraktar ve Nurullah Bayraktar (Sarı Basın Kartı Sahibi), Sami Bayraktar (Kanal7), Turgut Yeter (NTV)… (Bu isimlerden Kamil Bayraktar, Nurettin Bayraktar, Nurullah Bayraktar ve Sami Bayraktar Sarı Basın Kartı’ sahibidirler).

YORUM GÖNDER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz